Anna Lisa Herascu

Melanotan - Barbiedrogen

Många har frågat hur jag kunde vara så brun i säsong 1 av Ex on the beach & sanningen är att jag använde mig av Melanotan 2, barbiedrogen som många säger. För en vecka sen började jag använda preparatet igen, för när jag är brun känner jag mig på topp. Jag har verkligen tröttnat på att behöva göra en spraytan varje vecka, ibland två gånger i veckan för att känna mig fräsh så därför var det en självklarhet för mig. Jag använde mig av Melanotan i ett helt år innan jag slutade, men det fanns fortfarande kvar i min kropp månader efter jag lagt av vilket jag tyckte var hur bra som helst. Jag behövde inte ens bruka det & ändå blev jag perfekt brun när jag solade. Det räckte med att jag solade i 15min i solarium en gång i månaden, ibland en gång varannan månad och ändå var jag brun.

Med andra ord jag har använt melanotan till och från men jag har mestadels positiva saker att säga om det. Man blir riktigt brun, överallt på kroppen och brännan lägger sig jämt och fint samt att det håller i sig väldigt längre. Som sagt, jag slutade bruka melanotan i 8-9 månader men ändå vart jag perfekt brun när jag väl solade. Det bästa för mig vart också att man kan omöjligt bränna sig i solen eller få röda utslag, vilket vart mitt problem på sommarn. Jag har inte de bästa pigmenten i mig själv och jag brände mig alltid utomlands när jag försökte få färg, men misslyckades. Jag har inte en jätte känslig hud men tillräckligt känslig för att alltid bränna mig, oavsett hur mycket solkräm jag använde mig av.

Biverkningar, den biverkningen jag kände av och märkte av, vart illamående. Jag har alltid tagit min melanotan precis innan jag gått och lagt mig pga att jag ska slippa illamåendet, men med detta nya som både jag & Adde använder oss utav, har ingen av oss  känt något illamående oavsett vilken tid på dygnet vi tar det.
Som visa kanske hört ska barbiedrogen aka melanotan göra dig brun, smal och kåt. Brun blir du självklart, även "smal" fast det beror på hur man vill definiera det. Vissa blir ju illamående, beroende på om det är ett bra eller dåligt preparat, vilket gör att du kan inte äta osv. Sen får du en viss mättnadskänsla som också kan spela roll. Kåt, där har jag upplevt och hört lite olika. Jag kände direkt att kåtheten ökade, det blev som en pirrande känsla, liknande för killar där de fått stånd oregelbundet. Sen kan det även vara en psykisk effekt att man tagit melanotan och att det sägs ska påverka kåtheten så man inbillar sig. Tror det är olika från person till person men det är något jag känt av från både det gamla preparatet jag använde och detta som jag använder nu. 

Nu till är det lagligt?
I Australien används det av människor med dåligt pigment som bränner sig ofta och illa, och därför får det utskrivet av läkare för att minska risken för hudcancer. Det är alltså perfekt att ta på våren och sommaren innan du får sol på dig för att minimera risken för hudcancer, och dessutom bli brun och inte riskera att bränna dig i solen.

Det är kanske inte en helt enkel fråga, men det korta svaret är ja – än så länge är innehav av melanotan inte olagligt.
Men varför kan man då fråga sig om produkten är olaglig? Jo, det är nämligen så att det handlar om ett kemiskt ämne som inte är godkänt av Livsmedelsverket. En annan anledning är att melanotan måste injiceras, alltså att man måste ta det med hjälp av en spruta. Eftersom folk i gemen har en tendens att tänka “spruta” = “knark” får folk för sig att melanotan är olagligt, fastän det inte är det.

Melanotan är i nuläget inte narkotikaklassat och det är inte olagligt att inneha eller använda det. Så om du på ett enkelt sätt önskar bli brun utan att spendera många långa timmar i solen eller på solarium (vilket som bekant kan ge hudcancer) så kan det vara värt att testa melanotan.

Detta är min upplevelse av Melanotan, på bra och dåligt men för min del är det enbart positivt nu. Som jag skrev innan kunde jag bli illamående men nu med detta nya preparatet som jag använder mig utav har det försvunnit för både mig & Adde. Plus att detta är första gången Adde använder sig utav Melanotan. Har ni några frågor eller själva vill testa på Melanotan kan ni alltid maila mig på annalisaherascu@hotmail.com så hjälper jag er med allt från himmel till jord! Inga frågor är för dumma. Om ni mailar lägg "melanotan" som rubrik. 


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas