Anna Lisa Herascu

Don't forget to love yourself

Något jag alltid velat göra sen jag fyllde 16år är en speciell tatuering. Just dessa orden betydde verkligen mycket för mig under min tonår. Jag har aldrig riktigt skrivit ut om mina tider på högstadiet och gymnasiet & det är inget jag kommer göra i detta inlägg heller. Men jag hade inte det lätt. Jag vart mobbad & sedan fick jag anorexia tidigt när jag gick i högstadiet, jag var runt 14-15år kanske? Jag har faktiskt skrivit en lång uppsats om hela den perioden då jag var sjuk. Mina galna tankesätt, mina möten med psykologen, familjeterapin hela min familj var tvungen att gå på, min besatthet av att träna, hur jag vägrade äta om dagarna osv.
Jag tror faktisk många kanske hade förstått mig lite bättre om jag skrev ut om allt men samtidigt den tiden är långt bakom mig. Men kanske, om jag vågar kommer jag berätta min historia någon dag.
I alla fall, som sagt har jag nästan alltid varit en ensamvarg & jag letade ständigt på saker att förbättra med mig själv. Jag var aldrig nöjd & jag ville inte nöja mig med att bara se "bra" ut liksom. En av sakerna till varför jag gjorde mina läppar första gången vid 16års ålder och min första bröstförstoring 20 dagar efter att jag fyllt 18. 
Sen detta med att vara offentlig har verkligen inte varit lätt. Hade jag varit samma tjej som innan och gått in i den offentliga världen hade jag nog inte ens kunnat stå på benen idag eller ens kunnat gå vidare liksom. Jag har lärt mig att vara offentlig måste du vara en stark individ, du måste våga stå på dig. Jag har förändrats så extremt de senaste åren, mycket på grund av allt skit jag fått stå på mig, men en del är även mitt egna fel. Men man lärt sig av sina misstag och man växer som person. Det är det jag har & därför vill jag tatuera in en speciell text för mig på min arm. "Don't Forget To Love Yourself" - För mig betyder denna texten mycket och det var en viktig mening i mitt tidigare liv men även nu i dagsläget. Oasvett vem du är eller vad du gör, kommer folk slänga skit på dig. Av rent hat eller avundsjuka. Tjejer speciellt har nuförtiden en tendens att trycka ner andra tjejer så vet ni vad. Lyssna ALDRIG på någon förutom dig själv. Du vet vem du är, du vet vad du vill, - the whole world is your stage, so do a perfectly performance based on you.

Den 27e december fyller jag 21år & då ska denna fina text finnas på min kropp. "Dont Forget To Love Yourself"

Hårförlängning

Måste bara tipsa er nu! Hairtastic har just nu 20% rabatt på hela deras sortiment på shoppen!
Jag har nu sen två år tillbaka bara gått till Emelie på Hairtastic då deras hårförlängningar är bokstavligen den bästa. Deras hår är så mycket tjockare än allt annat ute på marknaden och för mig är tjockleken allt. Desto tjockare hår, desto finare.
Länk till shoppen hittar ni HÄR & rabattkoden är "Godjul16"
Jag har fått många frågor angående vilken färg i hårförlängningen jag har och nu senast tror jag vi la i nr #4 & #6 eller nr #6 & #8.. jag blandar ju alltid mina slingor i två olika färgen, men vill ni veta min specifika färg kan ni alltid bara maila hairtastic själva.

Time to make some time for the gym!

Snart har två år gått sen jag satte min fot inne på ett gym. Från att vara tjejen som bokstavligen var på gymmet och sprang minst 5 dagar i veckan, till tjejen som aldrig har ork eller tid att träna. Innan var jag även strikt med vad jag stoppade i mig men nu har jag ändå eskalerat på sistone. Jag käkar godis exakt VARJE dag, det har typ blivit ett beroende. Jag har alltid en godispåse i mitt rum, startar dagen med en godisbit och käkar det under hela dagen.. Kakor har även också blivit mitt nya beroende. Istället för att äta en bra frukost på morgonen föredrar jag hellre att ta en kopp kaffe och en lussebulle, kanelbulle eller ett sådant wienerbröd med vaniljfyllning. Jag vet, så onyttigt av mig.. Blir typ besviken på mig själv när  jag ser tillbaka på tiden då jag sköte mig och tills nu..
Men nu har jag fått någon glöd i mig att jag faktiskt vill ta tag i mig själv för jag vet hur bra förutsättningar jag har. Även fast jag är den mest onyttigaste personen i världen och borde typ rulla fram vid detta lagret, så är jag fortfarande i okej form. Jag har grunderna kvar sen innan så nu får min lathet försvinna och den glöden som jag en gång hade komma tillbaka!

En sak som jag älskar med att vara hemma i Blekinge hos in mamma är att jag saknar gymmet på ett sätt. Gymmet var en så viktigt del av mig när jag bodde här och saknar det. Jag har alltid varit lite av en ensamvarg. Gick i skolan på vardagarna och spendera ca 2tim på gymmet med mig själv & hörlurarna. Det var liksom det jag älskade. Jag kunde även starta dagen på gymmet på helgerna om jag skulle iväg på dagen, så mycket såg jag fram emot det. Oavsett om det var på kl 06.00 på morgonen med ett indoorwalking pass eller om det var en timmes löpning kl 08.00. Jag kom alltid upp från sängen med så mycket energi och ett leende på läpparna.
Nu, vaknar jag ca kl 12.00 på dagen och är SÅ trött. Finner inga ord för hur trött jag kan vara vissa dagar. Nu på vintern får jag även mer problem än vanligt med mina leder vilket gör att jag inte orkar att göra så mycket. Jag har något som heter artros som gör att lederna stelnar till och det kan vara sjukt jobbigt vid vissa tillfällen. Vissa morgnar kan jag knappt lyfta mina handleder eller rätta upp min vrist. Men träning är något som hjälper så jag måste verkligen ta tag i det för min egna skull. 

Time to hit the gym!

Vart är julkänslan

Usch jag blir typ ledsen på mig själv, jag som alltid brukar se gram emot julen! Det är ju trots allt julen, juldagen, min födelsedagen sen nyår. Bästa veckan på hela året, men ändå lyckas jag inte få fram glädjen liksom. Jag tror det har med att jag haft så mycket i mitt huvud nu på sista tiden, sen att jag ser fram emot det nya året så sjukt mycket. Jag vill verkligen bara att 2016 ska ta slut så att 2017 kan börja! I början av 2017 kommer även jag & Adde dra utomlands, kan inte riktigt ännu säga vad som sker men vi ser verkligen fram emot det.

Det är tillochmed min födelsedag om ca 2v haha.. Jag vet inte ens vad jag önskar mig eller vad som sker. Men tror Adde har koll på det där, han gjorde ju trots allt min förra födelsedag sjukt bra! Jag är ju redan hemma i Blekinge hos min mamma & hjälper henne med förberedningar, sedan kommer Adde nästa vecka med molly. Oscar kommer även idag så det blir fullt hus här fram till jul! Ska bli kul att träffa min systerson William också. Min syster bor i Köpenhamn så det är sällan jag träffar henne.
Aja nu måste jag hoppa in i duschen, Pusssss

Upp